Project

Gisborne Medical Centre - Gisborne

Desperate for change & bursting at the seams, Gisborne Medical Centre contacted ICON INTERIORS.

A poor spatial layout & floorplan, left Gisborne Medical Centre with oversized rooms & minimal operational functionality. The ICON INTERIORS inhouse DesignTeam re-engineered the space to create a functional, highly efficient space for this Medical Team. Combining the space planning strategic teams we created additional consulting rooms, a streamlined nurses station, and increased medical centre capacity.

We couldn’t believe that the ICON design team could unlock 6 extra consulting rooms for us, as well as re-build the busy treatment areas - all without disruption to our day-to-day operation
Riwka Hagan

Our in- house Design Team worked with the existing finishes to match in the new works as closely as possible, ensuring consistency & continuity from the new to the old. A new medical grade timber look vinyl plank adds a biophilic touch while still maintaining practicality & achieving the standard for certification.  These massive Increases in operational efficiencies were gained through clever use of design and without the additional cost and delay of extending the Medical Centre footprint.

Considering a new space? Or a revitalisation of your current space?

Like to book an ideas session? Or just have a chat?

Get in touch today
(03) 9989 0600

Request a Call Back
GET THE ULTIMATE 1 PAGE CHECKLIST TO MAKE SURE YOU ARE GETTING THE BEST USE OUT OF YOUR SPACE!
Image
Genius Space Engineered™

Related Projects

Gisborne Medical Centre - Gisborne

Gisborne Medical Centre were desperate for change & bursting at the seams within their Medical Clinic in Gisborne when they contacted ICON INTERIORS

The original floor plan of the bustling Medical Centre had poor spatial layout, leaving them with oversized rooms & minimal operational functionality. The ICON INTERIORS DesignTeam worked hard to create a functional, highly efficient space for this Medical Team, and with our in-house expertise we managed to create additional consulting rooms, a streamlined nurses station, and increased medical centre capacity.  These massive Increases in operational efficiencies were gained through clever use of design and without the additional cost and delay of extending the Medical Centre footprint.

We re-fitted the core of the Clinic including the Treatment Area, Nurse Station Area, Administration & Emergency spaces.

Pun unintended, but achieving this project for the Gisborne Medical Centre was literally akin to heart surgery. Working around a fully functioning 1120 sqm medical centre while ripping out & refurbishing the entire middle section took a lot of planning & tact. Luckily, ICON INTERIORS specialises in transforming spaces under the occupants’ feet. We were able to complete works with minimal disruption to the staff and no disruption to their services. Dust control, access control to areas where we had a construction site right next to visiting patients, staged works, night & weekend works and a lot of diplomacy was called into play to get this right for the wonderful Riwka  & her team! 

Our in- house Design Team worked with the existing finishes to match in the new works as closely as possible, ensuring consistency & continuity from the new to the old. Walls are painted in the warm & welcoming Dulux Half Strength Hog Bristle, avoiding the cold, clinical feel which bright whites can exude, especially in a medical setting. In the hallways, a new medical grade timber look vinyl plank adds a biophilic touch while still maintaining practicality & achieving the standard for certification.

ICON INTERIORS were thrilled to complete the project on time & within budget for the Gisborne Medical Centre.