Project

Australian Migration Settlement Services - Melbourne CBD

Australian Migration Settlement Services recognised the importance of a having a space for their clients and team to both feel at home and inspired by.

The Australian Migration & Settlement Services relocated into the heart of Melbourne CBD, engaging ICON for both design and construct of the new workplace. The inhouse ICON design team engineered the space blueprint and utilised the 5 Well-being Principles behind the science of design, creating extraordinary levels spatial engagement and space utilisation.

It has been absolute delight working with you and your team. You have indeed transformed the place and we thank each one of your team members for the wonderful job.
Susan Chandy

Reimagining the old shopfront and creating a space incorporating the science behind the 5 Wellbeing pillars, a peaceful environment was created for staff and clients alike.  Organic materials were selected, and the physiological responses to the biophilic elements were as desired.  Natural timbers and plant life throughout this office fitout Melbourne conceal the ample custom built in storage units, while enhancing the serene atmosphere of the space.

Image

Considering a new space? Or a revitalisation of your current space?

Like to book an ideas session? Or just have a chat?

Get in touch today
(03) 9989 0600

Request a Call Back
GET THE ULTIMATE 1 PAGE CHECKLIST TO MAKE SURE YOU ARE GETTING THE BEST USE OUT OF YOUR SPACE!
Image
Genius Space Engineered™
Image

“It has been absolute delight working with you and your team. You have indeed transformed the place and we thank each one of your team members for the wonderful job.” - Susan Chandy

Australian Migration Settlement Services

Australian Migration Settlement Services understand the importance of a having a home base you feel contented and inspired by.  Relocating into the heart of Melbourne CBD, this expanding business desired a workspace where clients facing difficult relocation challenges would feel a sense of welcome and calm.  With this brief the design team reimagined the old shopfront and utilised the science of organic materials in workplaces to create a peaceful environment for clients and staff members alike.  Natural timbers and plant life throughout conceal ample built in storage units and enhance the serene atmosphere of the space, while soft colour reflected in chair legs and pendant lighting throughout creates a sense of levity and whimsy throughout.  This successful consultancy firm is already experiencing their workplace transformation in action setting them up for future growth and success in their smart and professional workspace. 

 

Thank you, Gavin and the team for the wonderful job. Truly amazed at the transformation of work space. You are professionals and ongoing support is very much appreciated. God Bless your work! Susan Chandy AustMSS